Η συνταγή είναι του Καλλίδη. Δεν θα πάθεις τίποτα αν γράψεις από που την πήρες...
"Ινδικό κοτόπουλο με κάρυ και αρωματικό ρύζι μπασμάτι
ΥΛΙΚΑ
ΙΝΔΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΡΥ
- 800 γρ. μπουτάκια φιλέτο από κοτόπουλο
- ½ φλιτζάνι σπορέλαιο
- 2 κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 50 γρ. τζίντζερ
- 2 ντομάτες
- 1 ποτήρι γάλα ή κρέμα καρύδας
- ½ κοφτό κουταλάκι κουρκουμά
- ½ κοφτό κουταλάκι κόλιαντρο ξερό
- ½ κοφτό κουταλάκι πιπέρι σε κόκκους
- ½ κοφτό κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
- 1 κουταλάκι κίτρινο κάρυ
- λίγο ξερό τσίλι
- λίγο μοσχοκάρυδο
- λίγο κύμινο
- 2 δαφνόφυλλα
- 3-4 γαρύφαλλα
- 1 ξυλαράκι κανέλα
- λίγο αλάτι
ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΡΥΖΙ ΜΠΑΣΜΑΤΙ (ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΥ)
- 6 σποράκια κακουλέ
- 2 δαφνόφυλλα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 3 κ. σούπας βούτυρο
- 2 φλυτζάνια μπασμάτι.
- 4 φλυτζάνια ζεστό νερό
- λίγο αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΙΝΔΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΡΥ
Σωτάρουμε σε ένα φαρδύ τηγάνι το τσίλι μαζί με το λάδι ,τη δάφνη,το μοσχοκάρυδο, τα γαρύφαλλα ,την κανέλα και το πιπέρι για 1 λεπτό σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια σε φετάκια, το σκόρδο σε φετάκια, και το τζίντζερ ψιλοκομμένο. Αχνίζουμε σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς.
Σε ένα άλλο τηγάνι σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κοτόπουλο με λίγο λάδι για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Βάζουμε το κοτόπουλο μέσα στο τηγάνι με τα κρεμμύδια και προσθέτουμε τις ντομάτες και το γάλα καρύδας. Βάζουμε στο φαγητό τα υπόλοιπα μπαχαρικά και το αλάτι και σιγοβράζουμε για 10 -15 λεπτά. Σερβίρουμε ιδανικά με ρύζι και γιαούρτι.
ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΡΥΖΙ ΜΠΑΣΜΑΤΙ (ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΥ)
Σωτάρουμε τα κακουλέ μαζί με τα δαφνόφυλλα και το σκόρδο στο βουτυρο για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά.Προσθέτουμε το ρύζι πλυμένο και το καβουρδίζουμε για 4-5 λεπτά μαζί με το βούτυρο.
Προσθέτουμε το αλάτι και το νερό ,σκεπάζουμε την κατσαρόλα ,χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το ρύζι για 12 λεπτά. Αφήνουμε το ρύζι να σταθεί για να αφρατέψει περίπου 10 λεπτά.