ΛΙΚΕΡ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΜΕ ΚΟΚΚΟΥΣ ΚΑΦΕ

 

 

 

ΥΛΙΚΑ

 

  • 1 μεγάλο πορτοκάλι πολύ καλά πλυμένο
  • 30 κόκκους καφέ
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 1/2 λίτρο οινόπνευμα για ποτά



     ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    • Κάνω τρυπούλες σε όλη την επιφάνεια του πορτοκαλιού και βάζω από ένα κόκκο καφέ (περίπου 30 κομμάτια).
    • Τοποθετώ σε γυάλινο βάζο και το καλύπτω με το οινόπνευμα για ποτά. Κλείνω καλά το βάζο και το αφήνω σε δροσερό μέρος για 1 1/2 μήνα.
    • Ανοίγω και στίβω το πορτοκάλι να βγει όλος ο χυμός του και το περνάω από λεπτή σίτα.
    • Μεταφέρω σε άλλο βάζο και προσθέτω τη ζάχαρη. Αφήνω σε σκοτεινό και στεγνό μέρος ανακινώντας κάθε τόσο.
    • Υστερα από 1 μήνα είναι έτοιμο.
    • Στην υγειά σας λοιπόν!

 

 

 

Θέμα: ΣΠΙΤΙΚΑ ΛΙΚΕΡ

Δεν βρέθηκαν σχόλια.

Νέο σχόλιο

ΛΙΚΕΡ ΡΟΔΙ

 

ΥΛΙΚΑ

Αρωματικά μπαχαρικά:

(για 4 φλυν.σπόρους ροδιού)

  • 1 φλυντζ. σπόροι ροδιού
  • 1 φλυντζ. κονιάκ
  • 1 φλυντζ. ζάχαρη
    • 2 ξύλα κανέλας
    • 3 σπόροι γαρύφαλλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Μετράμε τους σπόρους απο τα ρόδια, το κονιάκ και τη ζάχαρη σε φλυτζάνι. Ένα φλυτζάνι σπόρους ροδιού αντιστοιχεί σε ενα φλυτζάνι κονιάκ και σε ένα φλυτζάνι ζάχαρη.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τους σπόρους απο τα ρόδια, το κονιάκ, τη ζάχαρη, τα ξύλα κανέλας και τα γαρύφαλλα.
  • Βάζουμε τη κατσαρόλα στη φωτιά, ανακατεύουμε και μόλις αρχίσει να βράζει βγάζουμε τη κατσαρόλα απο τη φωτιά.
  • Αφήνουμε όλα τα υλικά μέσα.
  • Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα με το καπάκι της και την αφήνουμε για 24 ωρες.
  • Μόλις περάσουν οι 24 ώρες περνάμε από τουλπάνι και μετά περνάμε απο χαρτί καφέ φίλτρου. Τοποθετούμε σε μπουκάλια και το λικέρ είναι έτοιμο!


 

Θέμα: ΣΠΙΤΙΚΑ ΛΙΚΕΡ

Δεν βρέθηκαν σχόλια.

Νέο σχόλιο

ΛΙΚΕΡ ΜΑΣΤΙΧΑΣ

 

Τι να πω για το λικέρ μαστίχας;Είναι μοναδικό, εύγευστο, μυρωδάτο και προπαντός ελληνικό!!! Υπάρχουν πολλά στην Αγορά αλλά σαν το σπιτικό!!!!

 

 

Χρησιμοποιήστε το στα γλυκά σας για άρωμα αλλά και ως ποτάκι είναι θαύμα.
 
 
Λικέρ μαστίχα  1)
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 500ml νερό
  • 1 κ.γλ. ξινό
  • 1 κ.γλ. μαστίχα Χίου
  • 1 φλ.καφέ κονιάκ ή τσίπουρο
 Βράζετε σε βαθιά κατσαρόλα νερό και ζάχαρη σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνεχώς με σπάτουλα ξύλινη, μόλις κοχλάσει ρίχνετε το ξινό και αφού βράσει 20 λεπτά το βγάζετε. Το αφήνετε κάπου να κρυώσει και όταν θα είναι χλιαρό αφού την κοπανίσετε να γίνει ψιλή ρίχνετε μέσα την μαστίχα,. Όταν κρυώσει τελείως, προσθέτετε το κονιάκ ή το τσίπουρο. Το βάζετε σε μπουκάλι και το κλείνετε
Λικέρ μαστίχα  2)
 
1 φακελάκι δάκρυα μαστίχας (5 γρ.)
1 λίτρο οινόπνευμα
750 γρ. ζάχαρη
1 λίτρο νερό
 
 
1.Τοποθετούμε σε φιάλη τη μαστίχα με το οινόπνευμα και το αφήνουμε ώσπου να λιώσει η μαστίχα, ανακινώντας συχνά.
2.Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη να γίνει σιρόπι.
3.Μόλις κρυώσει, το ρίχνουμε στο οινόπνευμα.
4.Κλείνουμε κι αφήνουμε στον ήλιο σαράντα μέρες.
5.Μετά το στραγγίζουμε σε τριπλό φίλτρο καφέ, σε καθαρό μπουκάλι γιατί η μαστίχα
αφήνει ίχνη.