ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ
ΥΛΙΚΑ
10 κ.σ. nutella
1 αυγό
75 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. σταγονες σοκολατας
Χρόνος Προετοιμασίας
15'
Βαθμός Δυσκολίας
Εύκολη
Προθερμάινουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς C.
Στρώνουμε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί.
βαζουμε σε ενα μπολ τη νουτέλα, το αλέυρι και το αυγό. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μίγμα. Προσθέτουμε τις σταγόνες της σοκολάτας και ανακατεύουμε ελαφρά ώστε να ενσωματωθούν στο μίγμα.
πλαθουμε την ζυμη σε μπαλίστες και τις τοποθετούμε στο ταψί. Πιέζουμε τις μπαλίτσες στο κέντρο ώστε να σχηματισθούν τα μπισκότα.
Ψήνουμε στο φούρνο για 10 περίπου λεπτά.
Βγάζουμε τα μπισκότα απο το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Η συνταγή είναι για περίπου 12 μπισκότα.
Θέμα: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ
Δεν βρέθηκαν σχόλια.
Νέο σχόλιο
ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΟΥΤΗΡΟΥ
Υλικά:
470 γρμ. βούτυρο
175 γρμ. ζάχαρη
3 αυγά
650 γρμ. αλεύρι
Εκτέλεση:
Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψει. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και στο τέλος το αλεύρι κοσκινισμένο. Πάνω σε μία λαδόκολλα, με μία σακούλα ζαχαροπλαστικής «κόβουμε» μπισκότα στα σχήματα που θέλουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170ο C για 20 λεπτά. Όταν κρυώσουν τα ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα.
Μπορούμε να τα κολλήσουμε ανά δύο με μαρμελάδα της αρεσκείας μας, ή να τα βουτήξουμε μέχρι τη μέση σε λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα. Εάν θέλουμε να τα κάνουμε σοκολατένια, αφαιρούμε 50 γρμ. αλεύρι και προσθέτουμε 50 γρμ. κακάο
Θέμα: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ
Δεν βρέθηκαν σχόλια.
Νέο σχόλιο
ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΡΑΚΕΛΕ
- 56 γρ. βούτυρο
- 225 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε κομματάκια
- 100 γρ. ζάχαρη
- 2 αυγά
- 1 βανιλίνη
- μια τσιμπιά αλάτι
- 1 1/2 φλ. (210 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο με την κουβερτούρα.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη καλά, μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε απαλά.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, τη βανιλίνη και το μπέικιν πάουντερ. Το ρίχνουμε σιγά σιγά στο πρώτο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά. Το μείγμα θα είναι μαλακό στην υφή. Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει, για 3-4 ώρες.
Στη συνέχεια, πλάθουμε μικρές μπαλίτσες, σαν μικρά τρουφάκια, τις οποίες τυλίγουμε με τη ζάχαρη άχνη. Η άχνη θα πρέπει να τις καλύψει εντελώς.
Τις βάζουμε σε ταψάκι με λαδόχαρτο, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους γιατί απλώνουν.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Τα ψήνουμε 8-10 λεπτά. Δεν πρέπει να ψηθούν πολύ για να μην ξεραθούν.
Θέμα: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ
Δεν βρέθηκαν σχόλια.